Update voor OneDrive in het teken van fotoalbums

© CIDimport

Update voor OneDrive in het teken van fotoalbums

Geplaatst: 25 juli 2016 - 08:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:27

Redactie ID.nl

Een update voor OneDrive moet vooral gebruikers aanspreken die de dienst gebruiken om hun foto's online in op te slaan. 'Automatische albums' zijn bijvoorbeeld toegevoegd.

OneDrive kan hierbij zelf fotoalbums aanmaken en foto's daarin groeperen, waarvan Microsoft denkt dat ze bij elkaar horen. Wanneer kiekjes bijvoorbeeld kort achter elkaar zijn gemaakt, of in een bepaalde periode.

Ook nieuw is een tabblad ('On this day') waar foto's getoond worden op basis van de datum waarop ze genomen zijn. 'Een leuke manier om herinneringen op te halen aan o.a. verjaardagen of vakanties', aldus Microsoft.

Emoji

Voortaan is het ook mogelijk om foto's te doorzoeken op basis van emoji - iets wat overigens sinds kort ook kan bij concurrent Google Photos. Daarnaast is er een nauwere integratie met de Windows 10 Photos-app. 

Tot slot kan Microsoft het niet laten om mee te doen aan de Pokémon Go-gekte: plaatjes waarin een Pokémon worden aangetroffen, worden ook automatisch gefilterd. Het algoritme weet zelfs wélke Pokémon er precies op het plaatje staat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten