© CIDimport

Update voor SkyDrive

Geplaatst: 21 juni 2011 - 08:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 09:06

Redactie ID.nl

Vandaag heeft Microsoft zijn opslagdienst, SkyDrive, verbeterd. De dienst zou nu beter moeten samenwerken met de browsers van nu.

Vandaag heeft Microsoft zijn opslagdienst, SkyDrive, verbeterd. De dienst zou nu beter moeten samenwerken met de browsers van nu.

SkyDrive bestaat al zo'n vier jaar en de gratis opslagdienst was toe aan een facelift. Microsoft heeft html- 5 ondersteuning toegevoegd en de dienst kan nu gebruikmaken van hardware-acceleratie waardoor de dienst sneller moet werken. De dienst zal hierdoor meer als een app moeten aanvoelen in plaats van als een online webdienst.

Verbeteringen
Verder is de interface aangepast zodat deze meer in lijn is met de bestaande Windows Live-diensten als Hotmail. Ook de ondersteuning voor foto's en video's is verbeterd. Video's kunnen via html 5 afgespeeld worden, waardoor een plug-in niet nodig is. Foto's in alle soorten en maten hebben nu ook een correcte thumbnail. De upload-limiet is verdubbeld van 50 MB naar 100 MB. Je kunt dus nu bestanden van maximaal 100 MB uploaden naar SkyDrive.

Silverlight-afhankelijk
Als je vele bestanden in één keer wil uploaden naar SkyDrive, dan ben je nog wel afhankelijk van Microsoft Silverlight. Alleen hiermee krijg je een gelikte interface met meer functionaliteit.

Om gebruik te maken van SkyDrive heb je uiteraard een Windows Live account nodig. Meer informatie vind je hier.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten