Usain Bolt zorgt ook voor Twitter-record

© CIDimport

Usain Bolt zorgt ook voor Twitter-record

Geplaatst: 10 augustus 2012 - 10:39

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:09

Redactie ID.nl

Niet alleen liep de 25-jarige sprinter uit Jamaica de 200 meter in een recordtijd, door hem zijn we ook een Twitter-record rijker. Zijn fans zorgden voor een Olympisch Twitter-record: 80.000 tweets per minuut vlogen online toen Bolt zijn tegenstanders ver achter zich wist te laten en goud pakte.

Usain Bolt deed er 19,32 seconden over om zich zeker te stellen voor een gouden plak. De 1,3 miljoen Twitter-volgers van Bolt hadden een minuut nodig om het tweets per minuut record te verbreken tijdens een Olympische Spelen. Twitter liet daarvoor een record-alert uitgaan.

Het gaat dus om een Olympisch record want tijdens de wedstrijd Barcelona en Chelsea twitterden fans zo’n 13.684 per seconde!  Maar het absolute record staat op naam van de tv-uitzending van de Japanse animatiefilm ‘Castle in the Sky’ waar 25.088 tweets per seconde voorbij vlogen. Over de openingsceremonie van de Olympische Spelen werd in één dag 9,66 miljoen keer getwitterd. Eén van die tweets kwam van een kritische Britse verslaggever en dat leidde nog even tot een Twitter-schandaaltje.

[Via: Cnet]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten