USB-aansluiting wordt kleiner, dunner en omkeerbaar 2013-12-04T16:01:23

Kleine tablets populair in 2013

Video - Review: Xbox Media Center (XBMC)

USB-aansluiting wordt kleiner, dunner en omkeerbaar

USB-aansluiting wordt kleiner, dunner en omkeerbaar

Goed nieuws voor iedereen die zijn USB-apparatuur pas na de derde poging goed kan aansluiten: de ontwikkelaars van de USB-standaard werken aan een nieuw ontwerp dat dunner en kleiner is, maar vooral ook ondersteboven te gebruiken.

Het USB Implementers Forum is druk bezig met een nieuwe USB-standaard, die de problemen die mensen ondervinden met het inpluggen van apparatuur tot het verleden moet laten behoren. Vanaf medio 2014 moet er dus een eind komen aan het al dan niet omdraaien van een USB-aansluiting.

De nieuwe connector, de type C, is bovendien een stuk kleiner. De aansluiting is vergelijkbaar met de huidige Micro B-connector of de Lightning-kabel van Apple. Volgens de USB-ontwikkelaars wordt hiermee tegemoetgekomen aan de steeds veranderende eisen van de industrie. Zo komen er steeds kleinere apparaten op de markt, die vragen om een kleinere USB-verbinder.

Het is nog niet bekend hoe de nieuwe type C-adapters eruit gaan zien. Het is de bedoeling dat de eerste voorbeelden in het begin van 2014 aan de industrie getoond gaan worden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord