Vaker berichten van vrienden in Facebook-tijdlijn

© CIDimport

Vaker berichten van vrienden in Facebook-tijdlijn

Geplaatst: 12 januari 2018 - 14:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:20

Redactie ID.nl

Facebook gaat zijn algoritmen aanscherpen zodat je straks vaker berichten te zien krijgt van vrienden en familie, terwijl posts van bedrijven juist minder zichtbaar worden.

Op die manier hoopt het sociale netwerk dat Facebook-gebruikers weer meer met elkaar in gesprek gaan. Nu kijken ze overwegend video's of gebruiken ze de site als nieuwsbron. Omdat dit soort berichten internationaal vaak veel reacties uitlokken en likes krijgen, zie je ze vaak ook bovenaan Facebook staan. Berichten van vrienden verdwijnen juist vaak naar de achtergrond.

"Uit ons onderzoek blijkt dat we gelukkiger kunnen zijn wanneer we ons verbinden met anderen," zegt Facebook-baas Mark Zuckerberg. "Oorspronkelijk is Facebook ook opgericht om mensen samen te brengen. Maar de manier waarop het nu vooral passief gebruikt wordt, kan juist het tegenovergestelde effect hebben."

Welzijn

Facebook ligt al langer onder vuur, omdat gebruikers zich er juist eenzamer door zouden kunnen voelen en in extreme gevallen er zelfs van in een depressie kunnen belanden. Zuckerberg zegt zich verantwoordelijk te voelen voor het welzijn van Facebook-gebruikers, en daarom wordt de focus nu verlegd naar berichten van vrienden en familie onderling. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten