Val-You berekent jouw Facebook-waarde

© CIDimport

Val-You berekent jouw Facebook-waarde

Geplaatst: 16 mei 2012 - 07:51

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:46

Redactie ID.nl

Privacybedrijf Abine geeft met de Val-You Calculator inzicht wat Facebook aan jou verdient. Door het invullen van een paar vragen wordt jouw waarde voor Facebook berekend.

De uitkomst dien je wel met een korreltje zout te nemen want het is puur op basis van eigen onderzoek van Abine. Het geeft slechts een indicatie wat jij voor Facebook waard bent en hoe ze jouw gegevens kunnen inzetten voor doelgerichte advertenties om daarmee geld te verdienen. Via de Val-You Calculator dien je een paar vragen te beantwoorden waarna er een berekening wordt gemaakt op basis van je locatie, inkomen en je gebruik van Facebook.

Val-You berekent jouw Facebook-waarde-16252820

© CIDimport

Bewustwording over verdienmodel Facebook

De calculator maakt deel uit van de marketingcampagne Go Private van Abine naar aanleiding van de beursgang van Facebook die waarschijnlijk vrijdag plaatsvindt. Abine ontwikkelt privacytools en gebruikt de Val-You Calculator vooral om de consument bewust te maken van het feit dat Facebook aan jouw gegevens verdient.

Het blijft niet beperkt tot een aardige geste want het blijft een commercieel bedrijf. Abine biedt dan ook een abonnementsdienst genaamd Privacy Watch voor $2 per maand. Met deze dienst krijg je advies over de privacysettings van Facebook en word je op de hoogte gehouden van veranderingen in het privacybeleid van Facebook.

Val-You berekent jouw Facebook-waarde-16252825

© CIDimport

 

[Via: PCM]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten