Van Dale benoemt ‘selfie’ tot Woord van het Jaar 2013-12-17T14:34:37

Zangeres Beyoncé breekt records met nieuwste iTunes-album

Facebook start met verkoop video-advertenties

Van Dale benoemt ‘selfie’ tot Woord van het Jaar

Van Dale benoemt ‘selfie’ tot Woord van het Jaar

De social mediaterm selfie is benoemd tot Van Dale Woord van het Jaar 2013. Het woord, dat het maken van een digitaal zelfportret bestemd voor social media omschrijft, is door een meerderheid van 32 procent verkozen tot winnaar van de verkiezing.

In totaal lieten 22 duizend mensen hun stem achter op vandale.nl en gaf 32 procent de voorkeur aan selfie. Ook socialbesitas (dwangmatig en daardoor overmatig gebruik van sociale media) en sletvrees (angst van vrouwen om voor slet te worden aangezien) scoorden een plekje in de top drie.

Van Dale heeft in een aantal categorieën Woorden van het Jaar bekendgemaakt. In de categorie Jongerentaal scoren ‘twerken’, ‘phubben’ en ‘gameboyrug’ hoog. Ook woorden als ‘Koningslied’, ‘serieverslaving’, ‘bitcoinmiljonair’, ‘cookiemuur’ en ‘potvisprotocol’ zijn officieel verkozen tot Woorden van het Jaar in verschillende categorieën. De betekenis van deze woorden is terug te vinden op de website van woordenboek Van Dale.

Eerder dit jaar werd selfie al benoemd door de Oxford University Press als Woord van het Jaar in de Engelse taal. Ook werden webtermen als 'selfie' en 'phablet' al opgenomen in de online-versie van het woordenboek.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord