Vanaf morgen online kindergames huren

© CIDimport

Vanaf morgen online kindergames huren

Geplaatst: 28 juni 2006 - 05:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:03

Redactie ID.nl

Morgen lanceren Mindscape (van de software) en Jetix (kinder-tv) een beveiligd online verhuurplatform voor kindergames. Het is voor het eerst dat ouders tegen een vast bedrag per maand volledige pc-games kunnen huren.

Vanaf morgen online kindergames huren

Morgen lanceren Mindscape (van de software) en Jetix (kinder-tv) een beveiligd online verhuurplatform voor kindergames. Het is voor het eerst dat ouders tegen een vast bedrag per maand volledige pc-games kunnen huren. Hun kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar kunnen zelfstandig via internet deze games downloaden.

Ouders kunnen voor hun kind een abonnement afsluiten bij de Kooka Club. Via dit abonnement kunnen kinderen iedere maand vijf kindvriendelijke pc-games uitkiezen in een beveiligde en kindvriendelijke omgeving. Keuzes uit meer dan 50 Nederlandstalige en Engelstalige titels kunnen worden gemaakt op basis van leeftijd, merk en game titel. Na een maand kunnen kinderen de gehuurde games zelfstandig virtueel ruilen. Wanneer een kind nog niet is uitgespeeld op een game, kan de game worden meegenomen naar de volgende maand met behoud van eerder behaalde levels. Er worden verschillende abonnementen aangeboden, variërend van  € 4,99 tot € 9,99.

De ouders treden op als beheerder van het abonnement. Zij bepalen via een password waarvoor kinderen toegang krijgen en bepalen wanneer er gespeeld kan worden. Ze kunnen de toegang blokkeren tot overige programma’s of bestanden op de pc waarop het platform is geïnstalleerd.

Om ervoor te zorgen dat de games niet gekopieerd kunnen worden, maakt de Kooka CLub gebruik van DRM (Digital Right Management), dat gekoppeld is aan een betaalsysteem.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten