Vandaag anonieme sms-dienst van start

© CIDimport

Vandaag anonieme sms-dienst van start

Geplaatst: 25 augustus 2006 - 06:08

Aangepast: 19 september 2022 - 12:57

Redactie ID.nl

Vanaf vandaag start FreakySMS. Deze dienst maakt anoniem sms'en tussen twee mensen mogelijk zonder jezelf bekend te maken. Het bedrijf is volgens de bedenker het eerste ter wereld dat deze dienst aanbiedt. "Normaal gesproken krijgt een bekende die je een sms wilt sturen jouw nummer te zien. Maar er zijn momenten voor te stellen dat je dat niet wilt.

Vandaag anonieme sms-dienst van start

Vanaf vandaag start FreakySMS. Deze dienst maakt anoniem sms'en tussen twee mensen mogelijk zonder jezelf bekend te maken. Het bedrijf is volgens de bedenker het eerste ter wereld dat deze dienst aanbiedt.

"Normaal gesproken krijgt een bekende die je een sms wilt sturen jouw nummer te zien. Maar er zijn momenten voor te stellen dat je dat niet wilt. Bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat de ander je nummer heeft, je hem of haar wilt verrassen, de liefde wilt verklaren of alleen maar een grap wilt uithalen", aldus initiatiefnemer Hank Sweep.

Het bedrijf van Sweep kocht eerder dit jaar 100 reguliere 06-nummers op. FreakySMS vervangt het eigen 06-nummer van de zender door één van die 100 nummers. De ontvanger ziet dus altijd een regulier, maar onbekend mobiel nummer. Het sms-bericht dat eventueel terugkomt, wordt automatisch doorgestuurd naar de afzender.

"Degene die de sms verzendt gaat betalen als de ander antwoordt. Dat kost, na het eerste gratis antwoord, 90 cent per ontvangen bericht. Die reken je automatisch af met je beltegoed of de maandfactuur van je abonnement." Als beveiliging tegen te hoge kosten krijg je na drie berichten een melding of je de rest ook wilt ontvangen.

Wat als het uitloopt op een ordinair pesterijtje? Daar is wat op gevonden. Zo hou je in een sms-sessie slechts tijdelijk hetzelfde nummer. Als er 48 uur niet meer ge-smst wordt, stuurt FreakySMS een melding aan de afzender met de vraag of deze zichzelf bekend wil maken. Of het antwoord nu ja of nee is, de ontvanger krijgt altijd een berichtje dat deze waarschijnlijk voor de gek is gehouden met een verwijzing naar de FreakySMS site.

Daar is ook de mogelijkheid tot het indienen van een klacht als de sms'jes van de zender pesterijen of bedreigingen bevatten. Sweep: 'Aangezien de afzender bekend is en we precies vastleggen wie welke sms'jes naar wie stuurt, kunnen we zo'n klacht meteen nagaan. Heeft de zender zich inderdaad misdragen, wordt zij of hij op de 'zwarte lijst' gezet en permanent de toegang tot FreakySMS geblokkeerd. Bij serieuze bedreigingen worden gegevens overhandigd aan de politie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten