Vandalen maken einde aan liftende robot Hitchbot

© CIDimport

Vandalen maken einde aan liftende robot Hitchbot

Geplaatst: 3 augustus 2015 - 06:09

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:06

Redactie ID.nl

Een groep vandalen heeft hardhandig een einde gemaakt aan de wereldreis van het vriendelijke, liftende robotje Hitchbot. Alsof het een scene uit een actiefilm betrof, ontvingen de bedenkers ervan een lugubere foto van de plaats delict.

De daders stuurden de foto naar de Canadese makers van Hitchbot, die besloten de afbleelding verder niet vrij te geven. "Je wordt er niet blij van. Je ziet hoe Hitchbot uit elkaar is gehaald en op straat is achtergelaten," vertellen de initatiefnemers aan BuzzFeed.

Onduidelijk is nog waar het stoffelijke blikken overschot van Hitchbot precies ligt. Omdat de accu ook stuk is, kan de locatie niet vanop afstand achterhaald worden. Normaliter stuurt de robot ook iedere 20 minuten een foto terug naar zijn makers, zodat die weten waar (en met wie) hij uithangt.

Wereldreis

Vorig jaar maakte Hitchbot zijn eerste reis door Canada. Omdat hij zelf niet kan bewegen, was hij daarbij afhankelijk van de vriendelijkheid van de mensen die hem vonden en meenamen. Een experiment om onze relatie met robots op de proef te stellen.

Daarna startte een reis door Europa, waarbij Hitchbot ook een tijdje in Nederland vertoefde. Nu stonden de Verenigde Staten op het programma, maar daar eindigt de reis nu al twee weken nadat hij is gestart. In Philadelphia, om precies te zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten