Vang zelf vluchtelingen op met Airbnb 2017-07-12T12:00:17

Ook advertenties in Facebook Messenger

Review: Sudio Regent

Vang zelf vluchtelingen op met Airbnb

Vang zelf vluchtelingen op met Airbnb Bron: Airbnb

Airbnb maakt het nu ook mogelijk om vluchtelingen tijdelijk opvang te bieden in je eigen huis. Normaal gesproken wordt de dienst vooral gebruikt door vakantiegangers en backpackers.

Daarover schrijft de Volkskrant vandaag. Airbnb-gebruikers kunnen zich hiervoor aanmelden, daarna wordt contact met ze opgenomen door instanties die zich over vluchtelingen ontfermen. In overleg komt er dan een goede match tot stand.

Een van de instanties is Takecarebnb, een platform dat al langer draait om het opvangen van vluchtelingen bij vrijwilligers thuis. Door de koppeling met Airbnb verwacht men nog meer vluchtelingen aan onderdak te kunnen helpen, omdat Airbnb een veel groter bereik heeft.

Gratis

Het initiatief van Airbnb is al langer gaande in andere landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. In tegenstelling tot reguliere Airbnb-boekingen is er van een vergoeding geen sprake. Voor vluchtelingen kan een woning alleen gratis worden aangeboden.

Naast vluchtelingen uit oorlogsgebieden kun je ook mensen opvangen die gevlucht zijn voor natuurrampen. Aanmelden kan hier.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord