Vaste telefoon steeds vaker de deur uit

© CIDimport

Vaste telefoon steeds vaker de deur uit

Geplaatst: 11 april 2006 - 11:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:13

Redactie ID.nl

Van de huishoudens met een mobiele én een vaste telefoonaansluiting overweegt bijna één op de vijf de vaste aansluiting op te zeggen en volledig over te schakelen op de mobiele telefoon.Eén op de vijf betekent dat bijna 900.000 huishoudens in 2006 mogelijk de vaste aansluiting op gaan zeggen.

Vaste telefoon steeds vaker de deur uit

Van de huishoudens met een mobiele én een vaste telefoonaansluiting overweegt bijna één op de vijf de vaste aansluiting op te zeggen en volledig over te schakelen op de mobiele telefoon.Eén op de vijf betekent dat bijna 900.000 huishoudens in 2006 mogelijk de vaste aansluiting op gaan zeggen. Dit blijkt uit de ICT Consumer Monitor van Heliview, een onderzoek op kwartaalbasis onder huishoudens in Nederland.

Van de huishoudens met mobiele en vaste telefoon die willen overstappen verwacht een derde deel inderdaad volledig te gaan overstappen en tweederde misschien. De grootste intentie tot overstappen op mobile only is te zien bij de jongere huishoudens.

De belangrijkste reden om over te stappen naar mobiel blijven de abonnementskosten voor vaste telefonie. Daarnaast belt men steeds meer mobiel. Voor een aanzienlijk deel van de huishoudens is een vaste aansluiting dus overbodig.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten