Veel kritiek op nieuw 'Favorieten'-experiment Twitter

© CIDimport

Veel kritiek op nieuw 'Favorieten'-experiment Twitter

Geplaatst: 18 augustus 2014 - 07:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:54

Redactie ID.nl

Gebruikers zijn niet blij met een nieuwe functie die Twitter momenteel test. Het sociale netwerk vertoont sinds kort naast retweets ook de favorieten van gebruikers in de tijdlijn van anderen. De gebruikers ergeren zich aan het feit dat de Favoriet te veel naar voren komt.

Vooral het feit dat er met de nieuwe functie geen verschil meer zou zijn tussen een retweet en een favoriet vinden de meeste gebruikers ergerlijk. Ook ontstaat onder gebruikers kritiek dat het nu lijkt alsof zij bepaalde berichten leuk vinden, terwijl de favoriet juist als naslagwerk wordt gebruikt.

Rare functie

De Twitter-favoriet is altijd een beetje een vreemde eend in de bijt van het sociale netwerk geweest. Een 'Favoriet' werkt voor sommige gebruikers als een Like op Facebook, maar anderen gebruiken de functie juist alleen als bladwijzer voor interessante tweets. De 'Favoriet' was ook altijd ietwat privé. In principe kan iedere gebruiker zien wie wat als favoriet markeert, maar daarvoor moet je speciaal naar de functie op zoek.

Veel gebruikers klagen nu dat de 'Favoriet' te prominent naar voren komt. Er zijn op het sociale netwerk zelf veel klachten te horen, ook van volgers die helemaal geen interesse hebben in het lezen van favorieten.

Nieuwe aanwas

Twitter heeft nooit gezegd waaróm het dit experiment uitvoert, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de 'Ontdek'-functie van het sociale netwerk. Twitter kampt met een stagnering in het aantal gebruikers, en het probeert nieuwe gebruikers over te halen het maximale uit hun account te halen. Het ontdekken van nieuwe accounts en tweets is daar belangrijk in, en de 'Favoriet'-functie kan daar bij helpen.

Het is niet bekend of, en wanneer, de functie bij iedere gebruiker terecht komt. Twitter rolt dergelijke experimenten altijd bij een kleine groep gebruikers uit, maar de testgroep lijkt de laatste dagen wel steeds meer te groeien.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten