'Veel Nederlanders willen voorzichtiger zijn met digitale privacy' 2015-10-23T14:14:20

Vtech komt met Android-tablet voor kids Storio Max

Review: Apple iPod Touch 6e generatie

'Veel Nederlanders willen voorzichtiger zijn met digitale privacy'

'Veel Nederlanders willen voorzichtiger zijn met digitale privacy'

Het merendeel van de Nederlanders zou eigenlijk voorzichtiger willen omgaan met zijn digitale privacy, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction en Telecompaper. Dit terwijl 40 procent van de ondervraagden ook aangeeft er rekening mee te houden dat er telefoongesprekken afgeluisterd kunnen worden door de overheid.

Het onderzoek is gehouden onder 1000 Nederlanders, in de leeftijd 15-70 jaar. 44,5 procent daarvan zegt juist helemaal geen rekening te houden met eventuele afluisterpraktijken. "Ik heb toch niets te verbergen", zegt daarbij één op de vier ondervraagden.

Zo geeft ook ook 43 procent van het testpanel aan niet bezig te zijn met het feit dat sms-berichten afgelezen kunnen worden. Een derde van de Nederlanders is daar juist wel eens bezorgd over.

Aftappen

Nederland tapt de meeste telefoongesprekken af ter wereld, een gegeven waar een derde van de ondervraagden vanaf weet. Uit eerder onderzoek bleek al dat er wat dat betreft weinig vertrouwen is in de Nederlandse overheid.

Krap de helft van de Nederlanders vertrouwd zijn digitale gegevens niet 'zonder zorgen' aan de overheid toe.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord