Veilig internetten met Suske en Wiske 2013-11-04T17:50:20

Online tv kijken steeds populairder

Koelen wanneer dat nodig is

Veilig internetten met Suske en Wiske

Veilig internetten met Suske en Wiske

Veilig gebruik van internet staat anno 2007 hoog op de agenda. Dinsdag verschijnt er zelfs een nieuwe strip van Suske en Wiske waarin kinderen wordt uitgelegd hoe ze zich kunnen beschermen tegen de gevaren van internet. Op iniatief van de Stichting Kennisnet Ict op School verschijnt dinsdag 'Suske en Wiske en de Sinistere Site'.

Veilig gebruik van internet staat anno 2007 hoog op de agenda. Dinsdag verschijnt er zelfs een nieuwe strip van Suske en Wiske waarin kinderen wordt uitgelegd hoe ze zich kunnen beschermen tegen de gevaren van internet.

Op iniatief van de Stichting Kennisnet Ict op School verschijnt dinsdag 'Suske en Wiske en de Sinistere Site'. Het boek met de bekende striphelden in de hoofdrol laat zien hoe kinderen zich kunnen weren tegen gevaren die ze tegenkomen op internet.
Reden voor deze speciale uitgave is ondermeer de uitkomst van de Monitor Internet Jongeren (IVO) die 4000 kinderen van tussen 11 en 15 jaar onderzocht op gevolgen van internet op de psychologische ontwikkeling. Daaruit kwam naar voren dat 30 tot 35% van de jongeren zich minstens een maal per maand beledigd, grof behandeld of lastig gevallen werd via internet.
De nieuwe Suske en Wiske heeft vooral veel tips over hoe kinderen moeten omgaan met dit soort situaties.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord