Verbod op verkoop mediaboxen komt er voorlopig niet 2015-12-04T16:30:53

Teufel presenteert mini-versie van Rockster-speaker

Review: Sandisk Ultra MicroSDXC UHS-I 200 GB

Verbod op verkoop mediaboxen komt er voorlopig niet

Verbod op verkoop mediaboxen komt er voorlopig niet

Een tegenvaller voor Stichting Brein: de verkoop van mediaboxen die (o.a.) toegang verlenen tot illegaal te streamen films en series wordt de komende tijd niet verboden.

Daarover is vandaag uitspraak gedaan door de rechtbank Midden-Nederland, die zich over de zaak boog. Er heerst nog te veel onduidelijkheid over de vraag of mediaboxen inderdaad tegen de wet zijn. 

Is een mediabox illegaal?

Dergelijke mediaspelers bieden van zichzelf geen toegang tot auteursrechtelijk beschermd materiaal. Je kunt er in eerste instantie lokale films mee streamen van je computer naar je pc. 

Maar er staan ook add-ons op zoals Kodi, die het dan weer wel erg simpel maken om te streamen uit illegale bron. Of de koper ervan dat ook doet, blijft echter maar de vraag.

Hoger beroep

Het is een lastige kwestie, een waar het Europese Hof van Justitie zich momenteel over buigt. Tot daarop een antwoord is gekomen, wordt de verkoop van mediaboxen niet verboden. Stichting Brein gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van vandaag.

Overigens ging de huidige rechtszaak specifiek om Moviestreamer.nl, een site die zich specialiseert in de verkoop van mediastreamers. Maar Brein klaagde enkele maanden geleden ook andere, soortgelijke webshops aan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord