Verder met Sitebuilder (1/3)

© CIDimport

Verder met Sitebuilder (1/3)

Geplaatst: 20 december 2014 - 14:55

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:46

Redactie ID.nl

In de vorige workshop betreffende de Sitebuilder Plus van Hosting2Go hebt u gezien hoe eenvoudig het is om een op een sjabloon gebaseerde website op te zetten. In dit artikel gaan we wat verder in op de functionaliteit van deze web-app en publiceren we onze site uiteindelijk met een druk op de knop.

Zoals we de vorige keer al beloofden kunt u – na het bewaren van uw site – een volgende keer gewoon weer verder gaan waar u was gebleven. Via het inmiddels bekend veronderstelde control panel gaat u via de link naar uw domeinnaam (url) snel door naar Sitebuilder Plus. Behalve dat u bestaande elementen van een sjabloon kunt aanpassen, zijn – natuurlijk – ook nieuwe onderdelen toe te voegen. Vooraf weer de bekende waarschuwing: zorg dat u de opmaakkenmerken van het sjabloon aan blijft houden en niet bijvoorbeeld ineens switcht naar volledig andere kleuren en (of) een ander lettertype in een tekstblok. Natuurlijk mag u hier of daar best eens een belangrijk stukje tekst rood markeren, maar maak het gewoon niet te bont.

Tekstvak erbij

Toevoegen van een tekstvak doet u door eerst de gewenste pagina te openen via een klik in de menubalk op één van de pagina’s; in ons voorbeeld kiezen we voor Nieuws en evenementen. Klik vervolgens in het bedieningspaneel op de tab Inhoud (1) en sleep dan het onderdeel Tekst & afbeeldingen naar de gewenste locatie. Het is daarbij even opletten, want u ziet tijdens deze actie ten eerste mogelijk een paar onderdelen van andere pagina’s verschijnen. Dat dit gebeurt heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat sommige onderdelen desgewenst ook op álle pagina’s getoond kunnen worden. Laat u zich er niet al te veel door afleiden, wij willen een tekstblok met nieuwsberichten onder het blokje met Aankomende events zetten. Mik goed, want door een beetje naar boven of beneden te gaan met uw muiscursor ziet de u de optie ALLEEN OP DEZE PAGINA of OP ALLE PAGINA’S verschijnen. Laat de muisknop alleen los bij de eerste optie.

Verder met Sitebuilder (1/3)-15748233

© CIDimport

We willen ons tekstblok alléén op deze specifieke pagina laten zien.

Consistentie van belang

Als het tekstvak eenmaal is ingevoegd kunt u dat naar hartenlust vullen met tekst. Maak gebruik van de mogelijkheden van de editor, zo zijn er een tweetal profielen voor kopteksten beschikbaar. Het (kleinere) profiel met de naam Koptekst 2 is zeer geschikt voor tussenkopjes boven – bijvoorbeeld – de afzonderlijke berichten die hier gaan verschijnen. De in het profiel verwerkte lettergrootte en lettertype sluiten naadloos aan bij het design van de site.

Verder met Sitebuilder (1/3)-15748229

© CIDimport

Maak gebruik van opmaakprofielen voor – in dit geval – koppen. Als u overal dezelfde profielen voor dezelfde onderdelen gebruikt ontstaat een strak ogende site!


Voor deel 2 van dit artikel, klik hier

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten