Vergader-app Microsoft Teams voortaan deels gratis

© CIDimport

Vergader-app Microsoft Teams voortaan deels gratis

Geplaatst: 13 juli 2018 - 07:45

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:36

Redactie ID.nl

Veel organisaties (waaronder ook wij) stappen langzaam maar zeker af van e-mail ten gunste van de chat-app Slack. Microsoft ging daar eerder al de concurrentie mee aan door Teams te lanceren. Voortaan is dat net zoals Slack gratis te gebruiken.

Teams bestaat net zoals Slack uit chatkanalen rond verschillende onderwerpen, waar collega's met elkaar kunnen brainstormen en bestanden kunnen uitwisselen. Tot voort kort was Teams alleen te gebruiken voor wie een betaald Office 365-abonnement afsloot, maar nu kan iedereen met de gratis versie aan de slag.

Beperkingen

Deze variant heeft wat beperkingen ten opzichte van de betaalde Teams. Zo is er onder andere geen ondersteuning voor OneDrive-integratie, het plannen van vergaderingen en het opnemen ervan. Iedere gebruiker krijgt 2 GB persoonlijke en 10 GB gedeelde opslagruimte, bij een Office 365-abonnement krijg je 1 TB ruimte ter beschikking.

Video-vergadering

Interessant ten opzichte van de gratis versie van Slack is dat Teams video-groepsgesprekken toe staat, waar je in Slack alleen 1 op 1 gesprekken kunt houden. Ook kun je in Teams gasten uitnodigen die verder geen account hoeven aan te maken, ook dat is geen optie in Slack. Wil je wel alle functies van Teams, dan kost dat minimaal 4,20 euro per gebruiker per ​maand.

Schrijf je hier in voor de gratis versie van Teams.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten