Verkeersminister: smartphone bedienen in auto moet verboden worden 2016-11-30T11:33:04

Documenten versleutelen met EncryptOnClick en File Lock

RIG 4VR-headset laat geluid van buitenaf toe

Verkeersminister: smartphone bedienen in auto moet verboden worden

Verkeersminister: smartphone bedienen in auto moet verboden worden

Mogelijk komen er in de toekomst strengere regels voor het bedienen van je smartphone in de auto. Verkeersminister Schultz van Haegen onderzoekt de mogelijkheden.

Nu mag je tijdens het rijden al geen smartphone vasthouden, maar je mag 'm bijvoorbeeld wel bedienen als de telefoon in een houder zit. Daar wil minister Schultz vanaf, zegt ze tegen het AD. "Verbieden is een optie".

Handhaving van zo'n verbod is wellicht lastig en daarom wordt er ook gekeken naar technische mogelijkheden. Daarover wordt gesproken met telecomproviders. Zo zouden functies van de telefoon uitgeschakeld kunnen worden zodra een snelheidslimiet wordt overschreden. 

Beveiliging

De makers van Pokémon Go bouwden onlangs zo'n beveiliging in, nadat bleek dat veel mensen de app gebruikten tijdens het rijden. Daarnaast pleitte de Amerikaanse verkeerstoezichthouder NHTSA vorige week nog voor een soort vliegtuigmodus voor automobilisten.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord