Verkoop digitale muziek overstijgt traditionele verkoop in 2015 2013-11-04T15:30:53

Mini Mac: Miniatuur Macintosh met Raspberry Pi

Jarige Skype trakteert op WiFi en werkt aan 3D-videobellen

Verkoop digitale muziek overstijgt traditionele verkoop in 2015

Verkoop digitale muziek overstijgt traditionele verkoop in 2015

Onderzoeksbureau PricewaterhouseCoopers stelt dat inkomsten uit de digitale verkoop van muziek snel de traditionele muziekverkoop zal inhalen. In 2015 moet dat al het geval zijn.

<--break->In 2012 werd er 57 miljoen verdiend met de digitale verkoop van muziek. In 2017 verwacht PricewaterhouseCoopers een vervijfvoudiging. Verkoop van muziek op fysieke dragers daalt juist hard. Vorig jaar was dat nog 133 miljoen maar voor 2017 wordt dat beraamd op 71 miljoen.

Volgens het onderzoeksbureau zou het downloaden van illegale muziek afnemen door goede alternatieven als Spotify en iTunes. Toch moeten muzikanten hun inkomsten nu vooral moeten halen uit concerten, licenties en merchandising stel PwC.

[Via: PCM]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord