Verkooprecord voor LG door Nexus 5 en G2

© CIDimport

Verkooprecord voor LG door Nexus 5 en G2

Geplaatst: 29 januari 2014 - 09:00

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:21

Redactie ID.nl

Elektronicagigant LG heeft in de afgelopen drie maanden ruim dertien miljoen smartphones verkocht en dit is een record voor het Zuid-Koreaanse bedrijf. De stijging heeft het vooral te danken aan de zelfgemaakte G2 en de met Google ontwikkelde Nexus 5, meent het bedrijf.

LG heeft in dezelfde periode vorig jaar nog 8,5 miljoen smartphones verkocht, maar ondanks dit heeft de verkoop niet geleid tot een hogere omzet. LG besteedde namelijk veel meer aan marketing en verlaagde de prijzen van veel van zijn producten. 

LG’s G2 verscheen in september van het vorige jaar en de Nexus 5 ligt sinds november in de winkelschappen. Met zijn 13,2 miljoen verkochte smartphones komt LG uit op een totaal marktaandeel van ongeveer vijf procent en dit is groter dan voorheen. LG komt hierbij in de buurt van de derde positie op de wereldwijde markt, achter Samsung en Apple. 

Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte het afgelopen kwartaal een verlies van omgerekend zo’n 43 miljoen euro, maar over heel 2013 is het resultaat nog altijd positief, met een nettowinst van omgerekend 150 miljoen euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten