Verlies TomTom door schrikkeljaarbug 2013-11-04T16:07:55

Daling nieuwe Nederlandse Twitter-accounts

Na Google opent ook Sony eigen cloud-dienst

Verlies TomTom door schrikkeljaarbug

Verlies TomTom door schrikkeljaarbug

Ondanks dat TomTom de schrikkeljaarbug verhielp met een update, heeft de bug toch een groot ongewenst effect teweeggebracht.  

Ondanks dat TomTom de schrikkeljaarbug verhielp met een update, heeft de bug toch een groot ongewenst effect teweeggebracht.

De schrikkeljaarbug heeft TomTom namelijk in het eerste kwartaal een verlies van minimaal 12 miljoen euro opgeleverd. Dit komt uiteindelijk neer op een nettoverlies van 2 miljoen euro.

De problemen ontstonden nadat diverse navigatiesystemen niet meer werkten na 31 maart. TomTom heeft dit probleem uiteindelijk met een software-update verholpen.

Ook de verkoop van navigatiesystemen neemt af, wat resulteerde in een dalende omzet van 12%. De omzet wordt nog enigszins gecompenseerd door betaalde Live-diensten, en geïntegreerde navigatiesystemen in auto’s. TomTom is aan het reorganiseren om de verliezen op te vangen en de kosten te drukken. 

[Via: Tweakers]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord