Verticaal opgenomen video's straks fullscreen in YouTube-app 2015-07-22T15:46:50

'Logitech-toetsenborden werken straks weer op Samsung-tablets'

WhatsApp maakt notificaties in individuele chats mogelijk

Verticaal opgenomen video's straks fullscreen in YouTube-app

Verticaal opgenomen video's straks fullscreen in YouTube-app

Wanneer je een filmpje maakt met je smartphone, houd je het toestel dan wel horizontaal? Veel mensen maken verticale filmpjes en YouTube kan daar niet zo goed mee omgaan. Maar daar komt in de app-versie snel verandering in.

Wanneer een verticaal geschoten video normaliter wordt afgespeeld op een smartphone of tablet, dan zie je hem alsnog horiontaal, Slechts een derde van het scherm toont dan het filmpje en de randen worden gevuld met zwarte balken. Kantelen werkt niet.

Volledig scherm

Dat is straks niet meer zo: bekijk je zo'n verticale video terwijl je je smartphone ook verticaal houdt, dan vult het filmpje voortaan het hele scherm. Een kleine aanpassingen, maar wel een welkome omdat zoveel mensen verticaal filmen met hun toestel.

YouTube rolt versie 10.28 van de app eerst uit naar de Android-versie.

Populair

Verticaal filmen is voor veel mensen een doorn in het oog, omdat het een heel smal filmpje oplevert. Toch zie je het steeds normaler worden, want ook de livestreaming-apps Pericsope en Meerkat werken verticaal.

Afbeelding via Lifehacker.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord