Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'

© CIDimport

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'

Geplaatst: 10 juni 2015 - 06:26

Aangepast: 20 september 2022 - 07:42

Redactie ID.nl

Windows 7 en Windows 8 tonen sinds kort een apart icoontje in de taakbalk: Een melding waarmee je de gratis update naar Windows 10 kunt reserveren. Hoewel Windows 10 binnenkort hét ultieme besturingssysteem van Microsoft wordt, zijn er genoeg redenen te bedenken om die upgrade niet te willen. Hoe haal je die melding van Windows 10 dan weg? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'

Let op:Deze workshop laat zien hoe je de update verwijdert in Windows 8, maar je kunt precies dezelfde stappen doorlopen in Windows 7 om ook daar de update te verwijderen.

Even voor de duidelijkheid: Het gaat om dit icoontje:
 

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'-15803434

© CIDimport

Via dat icoontje kun je je emailadres achterlaten, zodat je een melding krijgt wanneer je Windows 10 kunt downloaden. Ook wordt er vast een versie voor je geregistreerd. We schreven in dit artikel al over de nieuwe melding.

Er is een manier om dat icoontje, én de hele update naar Windows 10, te verwijderen uit Windows 7 en 8. Je doet dat via je Configuratiescherm.

Kijk daar onder 'Systeem en beveiliging' naar het kopje 'Geschiedenis van updates weergeven'.

 

 

 

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'-15803436

© CIDimport


Hier zie je de updates die Windows heeft geïnstalleerd of wil installeren. Ga bovenin naar 'Geïnstalleerde updates' om de update te kunnen verwijderen.

 

 

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'-15803437

© CIDimport


Dit is de lijst met geïnstalleerde updates. Je moet hier even goed zoeken, want je hebt 'Update voor Microsoft Windows (KB3035583)' nodig. Zoek die op in de lijst, en druk via je rechtermuisknop op 'Verwijderen'.

Druk op 'Ja' om te bevestigen.

 

 

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'-15803439

© CIDimport


Je moet je computer nu opnieuw opstarten om het verwijderen definitief te maken.

Toekomstige updates voorkomen

Als je je pc opnieuw hebt opgestart, zie je dat het icoontje is verdwenen. Dat is een goed begin, maar we zijn er nog niet, want we willen er ook voor zorgen dat het icoontje niet terugkomt in de volgende update-ronde. Dat doe je door opnieuw naar het Configuratiescherm te gaan, en bij 'Systeem en beveiliging' te kijken.

Klik daar op 'Automatische updates in- of uitschakelen'.
 

 

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'-15803440

© CIDimport


Zet onder het kopje 'Aanbevolen updates' het vinkje onder 'Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates' uit. Dat betekent dat je alleen belangrijke veiligheidsupdates krijgt, maar geen 'handige nieuwe tools' die Microsoft je aanraadt. Windows 10 is er daar één van.

 

 

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'-15803442

© CIDimport

 

 

Toekomstige updates verwijderen

Als laatste stap moet je de update van Windows 10 nogmaals verwijderen, dit keer uit het overzicht van updates die nog in de planning staan om geïnstalleerd te worden.

Je doet dat, wederom, in het Configuratiescherm onder 'Systeem en beveiliging', en daar het kopje 'Windows update' aan te klikken.

Klik daar de optie waar staat 'X optionele updates zijn beschikbaar' (bij ons zijn dat er 7, maar dat kan op jouw systeem anders zijn).

 

 

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'-15803443

© CIDimport


Zoek hier opnieuw naar update KB3035583: Update voor Windows 8.1. Klik via je rechtermuisknop op Update verbergen en vervolgens op Ok.

 

 

Verwijder de melding om 'Windows 10 gratis te reserveren'-15803445

© CIDimport


Voìla! Je krijgt nu het icoontje niet meer in je taakbalk te zien, en je krijgt niet automatisch de update naar Windows 10. Maar waarom zou je dat eigenlijk willen...?

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten