Video met startmenu Windows 9 duikt op 2014-09-12T10:31:40

Facebook test automatisch verdwijnende berichten

Geen laptops meer van Samsung in Nederland

Video met startmenu Windows 9 duikt op

Terug van weggeweest

Video met startmenu Windows 9 duikt op Bron: WinFuture

De Duitse website WinFuture heeft een testversie van het aankomende Windows 9 in handen, en lekt daarvan screenshots en videobeelden de wereld in. Vandaag is zo voor het eerst het startmenu in actie te zien.

De terugkeer van dit menu lag al in de lijn van verwachting, nadat deze afwezig was in Windows 8 en 8.1. Microsoft rekende op veel kritiek bij diens meest recente besturingssysteem, dat erg gericht bleek op touchscreens.

De volgende Windows-versie heeft een vertrouwde omgeving voor gebruikers van Windows 7 of lager, maar de panelen die de Metro-interface kenmerken zijn wel nog aanwezig. In de video is te zien hoe de panelen te verslepen zijn, zodat het startmenu er uitgebreider en gepersonaliseerd van wordt. Het startmenu is een optie, en mogelijk niet de standaard.

Opties

In een optiemenu staat een vinkje voor 'het gebruiken van het startmenu in plaats van het startscherm.' Zet je het vinkje uit, dan lanceert Windows in de Metro-stijl. Van daaruit heb je dan weer de mogelijkheid om panelen los te maken en ze als zwevende schermen op de desktop kan plaatsen.

Uit eerder gelekte screenshots zou overigens blijken dat Windows 9 geen cijfer draagt en gewoon als 'Windows' door het leven gaat. Daarvan gaan de geruchten al langer. Vooralsnog is niet bekend wanneer Microsoft het nieuwe besturingssysteem uitbrengt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord