Video: Top 10: Meest nutteloze USB-gadgets

© CIDimport

Video: Top 10: Meest nutteloze USB-gadgets

Geplaatst: 15 november 2013 - 15:25

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:51

Redactie ID.nl

USB-apparatuur is er in alle soorten en maten. Printers, scanners en geheugensticks komen de productiviteit van de gemiddelde computergebruiker absoluut ten goede, maar er bestaat ook een ruim aanbod compleet nutteloze USB-apparatuur. Computer Idee is in deze stapel US-Bagger gedoken en heeft een top tien voor je samengesteld.

10: USB Whack-it

Video: Top 10: Meest nutteloze USB-gadgets-15748472

© CIDimport

Het ouderwetse arcadehal- en kermisspelletje ‘Mollen Meppen’ is terug in USB-vorm. Het idee kan bijna niet simpeler: sluit het apparaat aan op je computer of laptop en druk op de oplichtende gaten om de ‘molletjes’ terug hun digitale holletje in te duwen. De lampjes gaan steeds korter branden, dus de game wordt steeds lastiger. Het wachten is op een touch-gevoelige USB-hamer!

9: UFO Robot Grendizer

Deze is speciaal voor USB-fans die zijn opgegroeid in de jaren negentig, toen de Power Rangers nog dagelijks zegevierden op onze tv-schermen. Het apparaat is een USB-stick en een vliegende schotel in één en dat is natuurlijk alles behalve bevorderlijk voor de werksfeer.  

8: USB tentakel

Een USB-tentakel voor in je USB-poort klinkt natuurlijk hartstikke grappig, maar de gemiddelde computergebruiker is vooral benieuwd naar de opslagcapaciteit van dit kronkelende stuk elektronica. Schrik niet als je erachter komt dat het apparaat helemaal geen USB-stick is. De tentakel kan niks anders dan kronkelen en scoort daarom ook niet écht heel hoog in onze top tien.

7: Makey Makey

Je toetsenbord besturen met een banaan en gummiberen? Met de Makey Makey kan het! De kabels van het apparaat zijn aan te sluiten op vrijwel alles en maken dit vervolgens een USB-afstandsbediening voor videogames of bijvoorbeeld een virtuele piano. We raden aan de uitlegvideo te bekijken, want die laat nog talloze hilarische voorbeelden zien van de mogelijkheden van dit bizarre product. Ideaal voor kantoorgrapjes!

6: USB bamboo fountain

Video: Top 10: Meest nutteloze USB-gadgets-15748476

© CIDimport

Een waterfontein past natuurlijk niet in elke werkruimte, maar dat houdt de gemiddelde USB-gebruiker natuurlijk niet tegen! Met de USB Bamboo Mini Fountain tover je elk kantoor om in een sfeervolle oceaan van rust. Dat klinkt goed, maar na een minuut of tien heb je volgens ons genoeg van al dat geklater en ren je vaker naar het toilet dan dat je aan serieus werk toekomt.

5: V Meter USB Midi-recorder

Dit USB-apparaatje reageert op de positie en druk van je vingers om muziek en geluidseffecten af te spelen. Als we de uitlegvideo mogen geloven moet de USB Midi-recorder het kinderlijk eenvoudig maken om hippe computerdeuntjes uit je vingertoppen te toveren. En deze komen de werksfeer op kantoor natuurlijk niet écht te goede.

4: USB-shirt

Video: Top 10: Meest nutteloze USB-gadgets-15748480

© CIDimport

Best handig (en daarom dus niet écht nutteloos) voor de warme zomermaanden, wanneer de werkvloer veel wegheeft van de Sahara. Je maakt je collega’s meer dan jaloers met dit T-shirt met ingebouwde USB-koeling. Toegegeven, het ziet er niet uit. Maar je bent wel de enige op kantoor die écht kan zeggen dat hij het lekker koel heeft. 

Benieuwd naar de top drie? Bekijk de video hieronder!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten