Video van werkend prototype open-source console

© CIDimport

Video van werkend prototype open-source console

Geplaatst: 2 februari 2009 - 08:02

Aangepast: 17 november 2022 - 08:39

Redactie ID.nl

Op YouTube is een videofilmpje te zien van een werkend prototype van de open-source gaming console Pandora. Pandora is een combinatie van een Fujitsu Lifebook u2010, een Sony PSP en een Nintendo DS. De console draait op een Texas Instruments OMAP3 'system-on-a-chip' en maakt gebruik van een versie van het open-source besturingssysteem Linux.

Op YouTube is een videofilmpje te zien van een werkend prototype van de open-source gaming console Pandora.

Pandora is een combinatie van een Fujitsu Lifebook u2010, een Sony PSP en een Nintendo DS. De console draait op een Texas Instruments OMAP3 'system-on-a-chip' en maakt gebruik van een versie van het open-source besturingssysteem Linux. De console kan misschien het beste worden omschreven als een GP2x met een toetsenbord en een aanraakscherm.

De 65-nm OMAP 3430 is gebaseerd op de ARM Cortex A8 core en heeft Imagination Technology's PowerVR SGX grafische processor. Het ondersteunt OpenGL ES 2.0 en Shader Model 3.0. Tevens heeft het ondersteuning voor een resolutie van 1280 x 720 video en XGA-video.

Het is nog niet bekend wanneer Pandora officieel te koop zal zijn. Op dit moment zijn er al 3.000 exemplaren besteld. De console kost $329.


Video: YouTube
Website

: openpandora.org

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten