Videobellen op WhatsApp kost 20 MB per minuut aan data 2016-10-26T08:33:49

Xiaomi 's nieuwste smartphone heeft een bijna randloos beeldscherm

Review: ADJ Freedom 2

Videobellen op WhatsApp kost 20 MB per minuut aan data

Opvallend veel

Videobellen op WhatsApp kost 20 MB per minuut aan data

Het videobellen via WhatsApp verbruikt ongeveer 20 MB aan data per minuut. De nieuwe functie is sinds vandaag beschikbaar, dus bekeken we onze data-meter om te zien wat WhatsApp aan 4G verstookt als je een videogesprek opzet.

WhatsApp introduceerde de videobelfunctie eerder vandaag in een bèta-functie van de app. Later wordt die feature voor alle overige gebruikers toegevoegd.

Met het videobellen verstook je gemiddeld 20 megabyte per minuut, ofwel zo'n 1,2 gigabyte per uur.

Let op: Het gaat hierbij nog om een bèta-versie van de functie. Mogelijk wordt de functie nog bijgewerkt en gaat het dataverbruik op een lager moment omlaag. We werken dit artikel in dat geval bij.

Testen

We berekenden dat door meerdere keren één minuut te videobellen met het geluid aan en een bewegend beeld, op beide telefoons via 4G/LTE.

De eerste test:

De data toen we begonnen met bellen: 11,05 MB De data toen we na 1 minuut stopten: 29,19 MB

 De tweede test:

 

 

De data toen we begonnen met bellen: 29,22 MB De data toen we na 1 minuut stopten: 49,75 MB

 

Opvallend hoog dataverbruik

Het dataverbruik is opvallend hoog voor het videobellen, zeker omdat de beeldkwaliteit verre van goed is. Het is in de app niet mogelijk de resolutie bij te stellen, maar die leek vaak zelfs via 4G onder de 340p te duiken.

Vergelijkbare apps waarmee je kunt videobellen verbruiken beduidend minder data. Bij Skype kost een videogesprek zo'n 5 MB per minuut (bij lage kwaliteit), bij FaceTime is dat zelfs 3 á 4 MB.

Ook opvallend is dat het VoIP-bellen via WhatsApp juist relatief weinig data kost. Daarmee verbruik je zo'n 250 KB per minuut.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord