Videogames goed tegen lui oog 2013-10-10T14:33:41

De gestampte muisjes van Logitech

Apple 13 weken lang op de Nederlandse televisie

Videogames goed tegen lui oog

Videogames goed tegen lui oog

Onderzoekers aan de Nottingham University hebben een opzienbarende ontdekking gedaan: videogames zouden een betere behandeling zijn van een lui oog dan de traditionele afplak-pleisters.Bij patiënten met amblyopie  werkt het ene oog beter dan het andere.

Onderzoekers aan de Nottingham University hebben een opzienbarende ontdekking gedaan: videogames zouden een betere behandeling zijn van een lui oog dan de traditionele afplak-pleisters.

Bij patiënten met amblyopie  werkt het ene oog beter dan het andere. Omdat het luie oog om de een of andere reden slechter is, besluiten de hersenen om het goede oog te gebruiken. De neurologische connectie met het slechter oog wordt langzamerhand steeds slechter.

Normaliter wordt het goede oog afgeplakt om het 'slechte' oog te stimuleren om harder te werken. Gemiddeld moet het goede oog zo'n 400 uur afgeplakt worden. Het resultaat is niet altijd goed: het kan voorkomen dat beide ogen niet gaan samenwerken, waardoor dubbel zien gaat optreden.

De onderzoekers van de Nottingham University hebben nu virtual reality ingezet om het luie oog te trainen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat beide ogen wel gaan samenwerken, lezen we bij de BBC. In het kort komt het erop neer dat de onderzoekers proefpersonen een racespel lieten spelen waarbij het luie oog beelden te zien kreeg van de eigen auto, terwijl beelden van de andere ogen aan het goede oog getoond werden. Obstakels op de weg werden afwisselend aan het goede of aan het luie oog getoond, waardoor beide ogen wel móesten samenwerken wilde de proefpersoon succesvol de finish halen.

De uitkomst is heel opmerkelijk: het resultaat dat normaal met vierhonderd uur pleisteren bereikt werd, werd ook bereikt na... één uur gamen!


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord