Vind je Android-telefoon terug via Google

© CIDimport

Vind je Android-telefoon terug via Google

Geplaatst: 16 april 2015 - 07:13

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:47

Redactie ID.nl

Google heeft een nieuwe Android-functie geintroduceerd waarmee je je telefoon kunt vinden via een Google-zoekopdracht.

Door in Google Chrome ‘Find my Phone’ in te typen, maakt Google contact met je telefoon. Zo krijg je de precieze locatie te zien in Google Maps. Je moet natuurlijk wel op je Google-account zijn ingelogd.

Telefoon laten rinkelen

Meerdere Android-telefoons kunnen aan een account worden gekoppeld. Zodra je bent ingelogd heb je verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld de telefoon laten rinkelen. Dit zorgt ervoor dat je geen uren meer hoeft te besteden aan onnodige zoekacties.

Vind je Android-telefoon terug via Google-15810642

© CIDimport

Ontgrendelen

Het is niet mogelijk om via de Google-zoekopdracht je telefoon te vergrendelen of zelfs terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Wil je dit wel doen, dan moet je toch gebruik maken van Android Apparaatbeheer. Dat is een wat uitgebreidere functie waarmee je meer opties hebt.

Nieuwste Google-App

De 'find my phone'-functie werkte tot nu toe alleen nog voor Amerikaanse gebruikers. In Nederland is het vanaf nu ook eindelijk te gebruiken. Om de functie te gebruiken moet je alleen wel de nieuwste versie van de Google-app gedownload hebben. De nieuwste Google App is hier te downloaden

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten