Virtuele kleding levert echte korting op

© CIDimport

Virtuele kleding levert echte korting op

Geplaatst: 29 juni 2006 - 06:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:02

Redactie ID.nl

Eén van de - vooral in Amerika - populairste online games is Second Life. Maandelijks trekt de site (dus: het spel) zo'n zeven miljoen unieke bezoekers.

Virtuele kleding levert echte korting op

Eén van de - vooral in Amerika - populairste online games is Second Life. Maandelijks trekt de site (dus: het spel) zo'n zeven miljoen unieke bezoekers. In een poging om in het echte leven meer te gaan verkopen, heeft kledinggigant American Apparel nu een virtuele winkel in Second Life geopend.

In de virtuele winkel kunnen Second Life-spelers kleding en accessoires kopen voor hun avatars, hun game-characters. Daarvoor moet wel betaald worden, maar de meeste artikelen kosten minder dan een dollar. Wie een virtueel kledingstuk aanschaft, krijgt een kortingbon van 15% voor aankopen in een echte American Apparal-winkel.

Behalve dat het bedrijf zo meer omzet hoopt te bereiken, zullen de virtuele klanten ook als proefkonijn dienen. Zo wordt binnen Second Life binnenkort de nieuwe spijkerbroekenlijn van American Apparel gelanceerd - een lijn die pas twee maanden later in de echte wereld verschijnt. In de tussentijd wil American Apparel graag horen wat Second Life-spelers van de kleding vinden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten