© CIDimport

Vliegende auto 'vanaf 2017 te koop'

Geplaatst: 16 maart 2015 - 11:17

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:05

Redactie ID.nl

Een zelfrijdende auto klinkt futuristisch, een vliegende auto al helemaal... maar wat dacht je ervan als ook deze zichzelf kan besturen? Ja, er wordt aan gewerkt. En het gevaarte moet te koop zijn voor een paar honderdduizend euro.

Eerst maar eens een vliegende auto die je zelf moet sturen, zo denkt AeroMobil. Die komt naar verwachting in 2017 op de markt. De fabrikant van de wagen spreekt daarover op South by Southwest, een Amerikaans tech-evenement. 

De auto is al een tijdje in ontwikkeling en er worden al testvluchtjes mee gemaakt. Inmiddels kan de wagen ook opstijgen vanaf grasvelden. Een betonnen landingsbaan is niet meer vereist. 

Parachute

De vleugels van de auto zijn in te klappen, zodat je er ook fatsoenlijk mee over de weg kan rijden. Aan de achterzijde zit nog een propeller. Er is plaats voor twee personen en een parachute. Toch een geruststellende gedachte.

Eens die droom wekelijkheid is geworden, kan de wagen worden doorontworpen tot hij helemaal uit zichzelf kan vliegen. Vermoedelijk duurt dat nog wel een tijdje. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten