Vliegende auto valt uit de lucht

© CIDimport

Vliegende auto valt uit de lucht

Geplaatst: 11 mei 2015 - 05:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:35

Redactie ID.nl

De vliegende auto van Aeromobil is tijdens een testvlucht uit de lucht gevallen. De bedenker van het voertuig bestuurde de gevleugelde wagen op dat moment. Stefan Klein redde zichzelf met een parachute.

Wat er precies mis ging, is niet duidelijk. Volgens Aeromobil stuitte Klein op een hoogte van 300 meter op een 'onverwachte situatie.' Het bedrijf spreekt niet van een crash, maar van een succesvolle landing. De redenering is dat het voertuig de grond raakte zonder dat daarbij de piloot gewond is geraakt. Op foto's is echter te zien dat er van de auto zelf nog maar weinig over.

Leerproces

Aeromobil spreekt over een leerproces. De noodlanding wordt geanalyseerd en met die informatie kan een betere vliegende auto worden gemaakt. Er is nog tijd genoeg voor aanpassingen en nieuwe testvluchten, want naar verwachting komt de wagen pas in 2017 op de markt. Begin maar vast te sparen, want hij kost een paar honderdduizend euro.

De bedoeling is dat er naast snelwegen speciale banen worden ingericht, waar de auto's vanaf kunnen opstijgen en landen. Daarvoor heeft Aeromobil de wagen al doorontwikkeld om op gras te kunnen rijden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten