VN: Krap helft van de wereld heeft toegang tot internet 2016-11-23T14:59:24

'Galaxy S7 Edge meest aanbevolen smartphone'

Review: Kobo Aura One

VN: Krap helft van de wereld heeft toegang tot internet

VN: Krap helft van de wereld heeft toegang tot internet

Wereldwijd hebben inmiddels zo'n 3,5 miljard mensen toegang tot internet, wat neerkomt op 47 procent van de wereldbevolking. Dat blijkt uit een telling van de Verenigde Naties.

In ontwikkelde landen waaronder ook Nederland zich mag scharen is dat percentage maar liefst 80 procent, terwijl in ontwikkelingslanden het percentage op 40 procent ligt. Dit zijn de landen zoals India, waar een enorme groei in de verkoop van goedkope smartphones er voor zorgt dat mobiel internet telkens breder beschikbaar is. 

Afrika

In de meest arme landen zijn ook de minste mensen online. In bepaalde Afrikaanse landen betreft het bijvoorbeeld slechts 1 op de 10 inwoners. Met name ouderen en mensen die op het platteland wonen hebben in deze gebieden geen internettoegang. De VN wil juist dat in het jaar 2020 60 procent van de wereldbevolking online kan, dus in deze landen is nog veel ruimte voor verbetering.

Drones en ballonnen

Tech-bedrijven als Google en Facebook kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Beide werken aan manieren om internet te brengen naar plaatsen waar dat nu nog moeilijk lukt. Facebook wil dat met drones doen, Google met ballonnen. Door zonne-energie kunnen deze vliegende oplossingen lang in de lucht blijven, terwijl ze mobiel internet op de grond mogelijk maken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord