Vodafone en Leger des Heils bereiken daklozen via WhatsApp 2016-12-12T09:56:24

Win het Total Security 2017-antiviruspakket van Kaspersky

'Telkens vaker via smartphone online shoppen'

Vodafone en Leger des Heils bereiken daklozen via WhatsApp

Vodafone en Leger des Heils bereiken daklozen via WhatsApp

Vodafone en het Leger des Heils breiden de Street Messenger-dienst uit naar meer steden. Daarmee bereiken ze daklozen per sms of via WhatsApp met behulpzame boodschappen.

Na een proef in Amsterdam (in samenwerking met de Protestantse Diaconie Amsterdam) wordt Street Messenger nu ook uitgerold in Utrecht. Binnenkort volgen Noord-Brabant en Limburg, vervolgens Rotterdam, Den Haag en Groningen.

De dienst richt zich met name op mensen die recent dakloos zijn geworden. Ze zijn hun huis verloren, maar hebben meestal wel nog hun mobiele telefoon als een van de laatste bezittingen. Via Street Messenger komen ze in contact met de instanties die hen kunnen helpen.

Hart onder de riem

Zo kunnen ze een berichtje krijgen dat ze in de buurt gratis hun voeten kunnen laten behandelen, of hun huisdier kunnen laten nakijken door een dierenarts. Ook openingstijden van opvang, en berichtjes 'om een hart onder de riem te steken' maken deel uit van het project.

Sinds 2009 zijn er 13.000 daklozen bijgekomen in Nederland, een stijging van 74 procent.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord