Vodafone komt met eigen WhatsApp-alternatief 'Message+'

© CIDimport

Vodafone komt met eigen WhatsApp-alternatief 'Message+'

Geplaatst: 14 juli 2015 - 06:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:15

Redactie ID.nl

Vodafone komt met een eigen chat-dienst, die moet concurreren met gratis chat-apps als WhatsApp. Het programma heet 'Vodafone Message+', en wordt ingebouwd in de standaard sms-app op Android-telefoons. Met de dienst kunnen gebruikers gratis berichten sturen via een internetverbinding.

De eerste tests met de app duiken langzaam op, onder andere op de nieuwe Galaxy S6 Edge van Samsung. Later moet de 'Vodafone Message+'-app op andere Android-toestellen komen te staan.

Sms'en

Message+ werkt via de standaard sms-app. Als je die niet kunt vinden, moet je even goed zoeken in je app-lade, daar staat het sms-programma vaak te verstoffen. Door de update kun je berichten versturen via de sms-app die er wel hetzelfde uitzien als sms'jes, maar die via internet worden verstuurd.

Foto's en video's

Het is met Message+ ook mogelijk om foto's en video's te sturen naar elkaar. Ook is het mogelijk groepsgesprekken te beginnen. Andere functies, zoals het versturen van je locatie, zitten op dit moment nog niet in de app.

Vodafone-gebruikers

Message+ is een initiatief van Vodafone, en werkt ook alleen met andere Vodafone-gebruikers. Als je een berichtje stuurt naar gebruikers met een andere provider, dan komen de berichten binnen als sms'jes of zelfs een mms. De gebruikers moeten dan ook een sms'je terugsturen.

WhatsApp

Providers worstelen al jaren met de opkomst van populaire gratis app-diensten zoals WhatsApp, die de lucratieve sms-business praktisch overbodig hebben gemaakt. Ooit probeerden de providers dat met een dienst genaamd Joyn, die jammerlijk flopte. Nu probeert Vodafone het zelf nog een keer, maar het is maar de vraag of dat niet te laat is...

Message+ wordt geleidelijk aan uitgerold voor gebruikers van Android en Windows Phone. Dat gebeurt met een firmware-update.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten