Vodafone laat gebruikers 'onderwerp' van telefoongesprek instellen

© CIDimport

Vodafone laat gebruikers 'onderwerp' van telefoongesprek instellen

Geplaatst: 15 september 2015 - 04:35

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:48

Redactie ID.nl

Vodafone komt met een nieuwe functie waarbij gebruikers bij de start van een telefoongesprek een onderwerp voor het belletje kunnen invoeren. Zo kun je iemand bellen waarbij je van tevoren al aangeeft dat het is om een afspraak te plannen.

De functie zit in een speciale app, genaamd Call+. Die komt uit voor zowel iOS als Android en is vanaf dinsdag te downloaden.

Foto's delen

Via de app is het mogelijk om voor of tijdens het gesprek een foto te delen met de gesprekspartner. Ook kunnen dingen als locaties en contacten worden verstuurd. Het is daarnaast mogelijk om aan te geven hoeveel prioriteit een gesprek heeft.

Protocol

De app werkt via een speciaal protocol dat door internationale providers is ontwikkeld. Via dat protocol, genaamd rcs, is het ook mogelijk om chatberichten via sms te versturen. Met rcs willen de providers de concurrentie aangaan met chat- en VoIP-apps als WhatsApp en Skype.

Allebei dezelfde app

Toch werkt Call+ nog niet helemaal universeel. Om van de dienst gebruik te kunnen maken moeten beide gesprekspartners namelijk de app op hun telefoon hebben geïnstalleerd. Alleen Vodafone-abonnees kunnen dat op dit moment doen. Wel is het mogelijk dat toekomstige applicaties van andere providers samenwerken met Call+, omdat die hetzelfde protocol gebruiken. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten