Voetbal-virus loert ook op de pc

© CIDimport

Voetbal-virus loert ook op de pc

Geplaatst: 21 juni 2006 - 06:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:03

Redactie ID.nl

Sixem-A is de naam van een nieuwe worm die zich verspreidt via e-mail en die helemaal meegaat in de WK-gekte. Dat meldt antivirus-bedrijf Sophos. De worm Sixem-A neemt verschillende vormen aan.

Voetbal-virus loert ook op de pc

Sixem-A is de naam van een nieuwe worm die zich verspreidt via e-mail en die helemaal meegaat in de WK-gekte. Dat meldt antivirus-bedrijf Sophos.

De worm Sixem-A neemt verschillende vormen aan. De onderwerpregels van de mails variëren, maar hebben we allemaal met voetbal te maken, zoals Naked World Cup en  Soccer Fans Killed Five Teens. In de mails staan teksten als Nudists are organising their own tribute to the world cup, by staging their own nude soccer game, though it is not clear how the teams will tell each other apart. Good photos ;) en Soccer fans killed five teens, watch what they make on photos. Please report on this all who know. Er wordt telkens gesproken van foto's, maar wanneer de ontvanger op de bijlage klikt, gebeurt er - uiteraard - iets anders. De worm probeert de beveiligingssoftware onschadelijk te maken en zichzelf door te sturen naar andere e-mailadressen.

Dit is niet de eerste keer dat virus-schrijvers een WK misbruiken. Een jaar geleden bood het Sober-N virus zogenaamd kaarten aan voor dit WK, en in 2002 probeerde het Chick-F virus onder het mom van 'altijd op de hoogte van de meest recente uitslagen' te profiteren van het WK in Zuid-Korea en Japan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten