Voetbalclubs verbieden selfie-stick

© CIDimport

Voetbalclubs verbieden selfie-stick

Geplaatst: 8 januari 2015 - 13:11

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:40

Redactie ID.nl

Voetbalclubs Tottenham Hotspur en Arsenal hebben een verbod ingevoerd op het meenemen van selfie-sticks tijdens wedstrijddagen. De selfie-sticks zijn niet langer toegestaan omdat deze ‘als wapen’ gebruikt kunnen worden.

Klachten van fans over slecht zicht door de selfie-sticks speelden mee in de beslissing, maar het verbod is doorgevoerd op grond van andere regels. Een woordvoerder van Arsenal legt uit dat dit verbod gebaseerd is op de basisregels van het stadion. ‘Elk voorwerp dat gebruikt kan worden als wapen moet verboden worden binnen het stadion’.
Hoewel het gebruik van de selfie-stick tijdens wedstrijden niet langer is toegestaan, zal deze wel nog geaccepteerd worden tijdens bijvoorbeeld een rondleiding over het complex.

Het verbod van Tottenham werd duidelijk nadat een fan een foto plaatste op zijn Twitter. Hij had een klacht ingediend bij Tottenham naar aanleiding van de selfie-sticks en kreeg per email bevestiging van de nieuwe regel. Hij verkondigde ‘Victory’ onder de foto en kreeg bijval van grote hoeveelheden voetbalfans.

 

Victory!

-

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten