Voetballende robots in Eindhoven 2013-10-10T14:33:40

64 gieg aan een sleutelhanger

Desperate Housewives gaan The Sims achterna

Voetballende robots in Eindhoven

Voetballende robots in Eindhoven

Volgend weekend, van 7 tot en met 9 april, moet een beetje robotfan zeker afreizen naar Eindhoven. In het Beursgebouw wordt dan namelijk het internationale technologie-evenement 'Roboludens 2006' gehouden, met als hoogepunt het Open EK Robocup: een toernooi waar zestig teams van autonoom voetballende robots uit de hele wereld de strijd met elkaar aangaan.

Volgend weekend, van 7 tot en met 9 april, moet een beetje robotfan zeker afreizen naar Eindhoven. In het Beursgebouw wordt dan namelijk het internationale technologie-evenement 'Roboludens 2006' gehouden, met als hoogepunt het Open EK Robocup: een toernooi waar zestig teams van autonoom voetballende robots uit de hele wereld de strijd met elkaar aangaan. De wedstrijden tijdens de Robocup 2006 bieden belangrijke kansen voor onderzoekers om informatie uit te wisselen. Er zijn diverse categorieƫn: voetbal voor kleine robots met een diameter van 18 centimeter, voetbal voor robots met een diameter van 50 centimeter, vierbenige robots die een balletje trappen en robots die via software 2- en 3-dimensionaal op een beeldscherm spelen. Maar er zijn ook dansende robots gemaakt van lego en robots die ingezet worden om een reddingsmanoeuvre uit te voeren. De deelnemers bestaan uit technische studenten en professionals uit het bedrijfsleven, maar ook leerlingen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs doen mee. De teams komen uit Nederland, China, Duitsland, Finland, Iran, Italiƫ, Mexico, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Zweden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord