Voetbalwedstrijd stilgelegd na inkomende drone

© CIDimport

Voetbalwedstrijd stilgelegd na inkomende drone

Geplaatst: 15 oktober 2014 - 09:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:26

Redactie ID.nl

De EK-kwalificatiewedstrijd Servië-Albanië is stilgelegd nadat een drone het stadion binnenvloog, die een Albanese vlag met zich meedroeg. Toen een Servische speler de vlag met de drone uit de lucht greep, ontstond er een vechtpartij.

De wedstrijd was van tevoren al beladen wegens de politiek gevoelige Kosovo-kwestie. Daardoor werden Albanese voetbalsupporters al de toegang ontzegd aan het stadion van Partizan, Belgrado. Via de drone lieten ze echter hun stem toch horen.

De Servische speler Stefan Mitrovic kreeg de drone in handen en werd daarop belaagd door Albanese spelers. Ook de Servische supporters gingen zich er mee bemoeien, waarna uit veiligheidsoverwegingen het duel werd stopgezet. Een uur later werd bekend dat de wedstrijd niet uitgespeeld zou worden.

Politieke agenda

Wie de bestuurder van de drone is, is nog niet bekend. Daarvoor moet de Union of European Football Associations (UEFA) nu onderzoek verrichten, die ook sancties op kan leggen aan de voetbalteams. Volgens de UEFA-voorzitter hoort voetbal mensen juist samen te brengen en is het stadion geen plaats voor politieke agenda's. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten