Volgende Windows 10-versie wordt Fall Creators Update genoemd 2017-05-12T11:14:01

Tabbladen: meer, meer, meer!

Nieuwe Windows 10-functies voor betere samenwerking met iOS en Android

Volgende Windows 10-versie wordt Fall Creators Update genoemd

Volgende Windows 10-versie wordt Fall Creators Update genoemd

De eerstvolgende grote update voor Windows 10 heeft de naam Fall Creators Update gekregen. Dat heeft Microsoft vandaag tijdens Build 2017 bekendgemaakt.

De eerstvolgende grote update zal hoogstwaarschijnlijk in september beschikbaar komen. In de nieuwe update worden meer 3D-functies toegevoegd, en krijgt Windows 10 betere ondersteuning voor iOS en Android. Ook wordt het straks mogelijk om documenten direct vanuit Android of iOS naar Windows te brengen en andersom.

In de Fall Creators Update komt betere ondersteuning voor 3D-brillen en Mixed Reality. Mixed Reality is een manier om de bestaande omgeving te combineren met een virtuele 3D-omgeving of 3D-objecten.

Graph

Windows 10 zal met de nieuwe update meer gebruik maken van Graph, de visualisatieomgeving waarbij locaties van bestanden op een visuele manier op het scherm worden getoond. Dankzij Graph wordt het straks mogelijk om via een timeline terug in de tijd te gaan en zo makkelijker een oudere versie van een bestand kunt oproepen.

Project Neon rebooted

Microsoft lanceerde in 2016 al een functie genaamd Project Neon, een eenvoudig ontwerpprogramma voor het maken van universele apps. De software krijgt nu een nieuwe naam: Fluent Design System. Met Fluent Design System kan op een visuele manier een app worden ontwikkeld, die op alle Windows-platformen kan draaien. Voor een groot deel van de apps hoeven ontwikkelaars nauwelijks nog programmacode schrijven, de ontwikkelsoftware doet zelf het grootste deel.

Ook Microsoft zal dergelijke apps ontwikkelen, die een andere interface krijgen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord