Volle inbox maakt je lakser in berichten terugsturen

© CIDimport

Volle inbox maakt je lakser in berichten terugsturen

Geplaatst: 13 april 2015 - 06:39

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:49

Redactie ID.nl

E-mail is onmisbaar maar ook erg tijdrovend. Zit je wel eens met je handen in het haar wanneer je inbox voor de zoveelste keer overstroomt van de onbeantwoorde berichten? Kom je er later wel even op terug en vergeet je daarna simpelweg een reply te sturen? Je bent niet de enige.

Hoe meer e-mails je binnenkrijgt, hoe minder je de tijd neemt om ze allemaal te beantwoorden. Er komt zoveel informatie op je af, dat je er letterlijk door wordt overladen. Dat blijkt uit het grootste e-mailonderzoek ooit, waarvoor wetenschappers van Yahoo 16 miljard e-mails analyseerden onder 2 miljoen Yahoo Mail-gebruikers.

Gemiddeld genomen reageren e-mailers op 25 procent van alle inkomende mails. Maar wanneer er al 100 e-mails per dag verwerkt moeten worden, slinkt dat aantal naar slechts 5 procent. Jongeren hebben daar minder last van, wat mede te danken is aan het feit dat ze ook kortere berichtjes terugsturen dan de oudere ondervraagden.

Mannen mailen korter

Tevens wordt in het onderzoek opgemerkt dat mannen kortere mailtjes sturen dan vrouwen. Berichten die via mobiele apparaten worden verstuurd, zijn korter dan degene die via de webbrowser van een pc gaan. Op werkdagen wordt er sneller gereageerd dan in weekenden en wanneer een e-mail een bijlage heeft, wordt daar minder vaak iets op teruggestuurd.

De meeste onderzoekuitslagen klinken als een open deur, maar volgens de wetenschappers is het belangrijk dat de info nu zwart op wit bestaat. E-mailers blijken zo voorspelbaar dat een computer het e-mailgedrag al erg nauwkeurig kan voorspellen. Aanbieder van e-maildiensten kunnen die informatie gebruiken om hun diensten te verbeteren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten