Volledig onbewoond eiland te bezoeken met Google Street View 2013-12-20T11:52:05

400 miljoen mensen gebruiken chatdienst Whatsapp

Workshop: De beste wensen met Word!

Volledig onbewoond eiland te bezoeken met Google Street View

Volledig onbewoond eiland te bezoeken met Google Street View

Het eiland Lisianski ligt verstopt in een uithoek van de Grote Oceaan en is zó verborgen dat je hem waarschijnlijk niet op een kaart zou terugvinden. Het komt dus goed uit dat Google het eiland bezocht heeft en het in kaart bracht met een Street View-camera.

Lisianski ligt slechts twaalf meter boven zeeniveau, is slechts een kilometer in oppervlakte en ligt ruim 1,600 kilometer verwijderd van het dichtstbijzijnde vasteland. De enige bewoners van het eiland zijn de zeldzame vogels die de schamele kust ontdoen van vissen. Je zou niet zeggen dat dit Hawaïaanse eiland volledig in hoge resolutie is gefotografeerd.

Google's alziende oog

Als je op het eiland inzoomt en Google’s ‘gele mannetje’ erop laat vallen, kun je een enorme hoeveelheid afbeeldingen bekijken van het afgelegen koraaleiland. Het was relatief onbekend dat Google het eiland aan zijn Street View-database had toegevoegd, tot een gebruiker van het forum Reddit het ontdekte tijdens een willekeurige zoekopdracht. Het blijkt dat Google's alziende oog het eiland samen met een aantal andere onbekende, verborgen plekken heeft toegevoegd aan zijn database. 


Grotere kaart weergeven


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord