Volledige Twitter-database te doorzoeken 2014-11-19T15:48:24

'Bijna iedereen boven de 6 jaar heeft straks mobiel'

Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd met een Google Doodle

Volledige Twitter-database te doorzoeken

Alle tweets ooit terug te vinden

Volledige Twitter-database te doorzoeken

De zoekfunctie van Twitter stelde niet veel voor, maar door een belangrijke aanpassing krijgt het nu toch daadwerkelijk nut. Vanaf heden kun je door alle tweets zoeken die ooit op het sociale netwerk zijn geplaatst.

Het betreft honderden miljarden tweets en wekelijks komen er nog altijd miljarden tweets bij, zo legt het bedrijf uit in een uitgebreide blogpost. De index wordt in real-time ge├╝pdatet en is in een fractie van een seconde doorzoekbaar.

Zocht je eerder op Twitter op woorden of hastags, dan kreeg je enkel wat tweets terug die hooguit een week oud waren. En daarvan kreeg je dan weer alleen de berichten te zien die het meest populair waren, bijvoorbeeld omdat ze vaak geretweet zijn.

Historici

Maar nu? Nu is terug te zien hoe de wereld in 2011 reageerde op de kerncentrale-verwoestende aardbeving in Japan of hoe de meningen verdeeld waren tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2012. Historici kunnen er hun vingers bij aflikken.

Twitter werkte twee jaar aan de nieuwe index, die honderd keer groter is dan de vorige. Tweets zijn simpelweg te vinden via de zoekbalk. Eens je daar je zoekopdracht hebt ingevoerd, hoef je allleen nog maar op 'Alle' te klikken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord