Vooral laptops stuwen pc-verkoop tijdens coronacrisis 2021-01-15T10:52:46

Powerbeats-oordopjes nu ook glow-in-the-dark

Logitech Z407-speakerset op afstand te bedienen

Vooral laptops stuwen pc-verkoop tijdens coronacrisis

Vooral laptops stuwen pc-verkoop tijdens coronacrisis

De computerverkoop heeft een goed jaar achter de rug. In 2020 werden er zo'n 300 miljoen desktop-pc's en laptops geleverd, blijkt uit data van marktanalisten Canalys, Gartner en IDC.

De exacte cijfers verschillen enigszins per partij, omdat ze alle drie verschillende meetmethodes hanteren. Zo nemen Canalys en IDC in hun berekeningen ook Chromebooks mee, Gartner daarentegen niet. Toch liggen de aantallen verder dicht op elkaar en zijn ze het ook eens over de populairste merken. Dat zijn namelijk Lenovo en HP, die samen garant staan voor de helft van alle geleverde pc's. Ook Dell, Apple en Acer behalen de top 5.

Vooral laptops

Fabrikanten moesten het vooral hebben van de laptopverkoop. Zo meldt Canalys dat notebook-leveringen in het afgelopen kwartaal met een kwart zijn gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Traditionele desktop-systemen waren juist minder in trek. Op dit vlak werd een daling van 22 procent gemeten.

Tablets vallen in dit geval overigens niet onder de genoemde cijfers. Maar ook op dit vlak gaan de zaken uitstekend.

Thuiswerken = kassa

De groei is grotendeels door de coronapandemie te verklaren. Computers op kantoren en scholen bleven het afgelopen jaar onaangeroerd omdat werknemers en scholieren thuis moesten blijven. Daar gaat werk en studie echter wel gewoon door. Meer mensen zagen zich daardoor genoodzaakt om in nieuwe apparatuur te investeren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord