© CIDimport

VR-bril van Sony komt in 2016 uit

Geplaatst: 4 maart 2015 - 11:16

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:11

Redactie ID.nl

Sony maakt tijdens de Game Developers Conference bekend dat Project Morpheus in de eerste helft van 2016 op de markt komt. De virtual reality-bril concurreert onder meer met Oculus Rift van Facebook.

Het belangrijkste verschil is dat de Morpheus-bril werkt in combinatie met de PlayStation 4. Naast dat je rond kan kijken in een virtuele ruimte, worden ook je bewegingen gesimuleerd door de twee controllers die je in je handen houdt. Zo kun je bijvoorbeeld een geweer herladen in een schietspel, door in het echt ook die beweging te maken.

De bril wordt zo ontworpen dat je hem gemakkelijk even af kan zetten, bijvoorbeeld om iets te eten of te drinken. Daarnaast wordt er ook aan brildragers gedacht: het design is ruim genoeg dat virtual reality ook comfortabel te beleven is wanneer je de VR-bril over je normale bril heen schuift. 

Prijs

De prijs voor de gadget is nog niet bekend. Ook is het nog maar de vraag of Project Morpheus overal tegelijk verkrijgbaar is. De PlayStation 4 was dat namelijk allerminst en Sony had te maken met grote tekorten. Zelfs toen de spelcomputer in Nederland verkrijgbaar was, duurde het nog maanden voor deze fatsoenlijk op voorraad was.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten