Vrouw klaagt Google aan wegens vermeende Play Store-hack

© CIDimport

Vrouw klaagt Google aan wegens vermeende Play Store-hack

Geplaatst: 22 april 2015 - 10:44

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:43

Redactie ID.nl

Een vrouw uit Californië klaagt Google aan, nadat ze merkte dat er met haar account voor duizenden dollars aan aankopen in de Play Store zijn gedaan. Volgens de dame is dat het werk van hackers geweest. Het betreft meer dan 650 transacties, gedurende een jaar tijd.

De vrouw in kwestie heet Susan Harvey en onduidelijk is waarom het zo lang duurde voor ze door had dat er iets mis was. Ze liet een politie-onderzoek instellen en ging ook te rade bij haar bank, waarvan ze haar rekeningnummer aan haar Play Store-account had gekoppeld om een spelletje van te kopen. Mogelijk is die app niet helemaal veilig geweest.

Inmiddels is duidelijk dat de aankopen niet door Harvey zelf zijn gedaan. Zelfs Google is dat met haar eens. Toch krijgt ze tot op heden het geld niet terug van de zoekgigant, die de eigenaar is van de Play Store. Daarom stapt ze nu naar de rechter, zo schrijft Ars Technica.

Hackers

Volgens Harvey heeft Google de Play Store niet genoeg genoeg beveiligd. Daardoor konden hackers inbreken op haar account, betalingsgegevens stelen en deze vervolgens gebruiken om aankopen te doen. Google heeft nog geen reactie gegeven op de beschuldigingen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten