Vrouwen bestelen ISIS-terroristen via nep-Twitter-accounts

© CIDimport

Vrouwen bestelen ISIS-terroristen via nep-Twitter-accounts

Geplaatst: 30 juli 2015 - 09:13

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:07

Redactie ID.nl

Een vakantie nemen kan erg duur zijn, en dat geld moet toch ergens vandaan komen. 3 vrouwen uit Rusland vonden dat ook en bedachten een wel erg creatieve manier om geld te verdienen: Ze lichtten ISIS-strijders op.

Het drietal wordt momenteel verdacht van fraude, omdat ze voor ruim 2,500 euro wisten af te troggelen van nietsvermoedende jihad-strijders.

Ronselen

De vrouwen gebruikten sociale media zoals Twitter en Facebook om in contact te komen met ISIS-leden uit Syrië en Irak. Op de websites deden ze zich voor als jonge moslimmeisjes die interesse hadden om zich bij het kalifaat te voegen, maar daar geen geld voor hadden.

Verbroken communicatie

Het is niet duidelijk hoeveel jihadi's de meisjes uiteindelijk hebben opgelicht, maar in totaal wist het trio zo'n 2,500 euro buit te maken voordat zij door de politie werden gesnapt. Nadat zij het geld hadden gekregen, stopten ze alle communicatie met de Arabieren en zetten ze het geld op de bank. Ze zouden daarmee op vakantie willen gaan, zeggen ze tegen de politie.

Geld sturen

ISIS gebruikt het internet en sociale media om jongeren te ronselen voor de jihad. Als iemand genoeg gehersenspoeld is om naar het kalifaat af te reizen, stuurt de terreurorganisatie soms geld op om de vliegreis of zelfs valse paspoorten te regelen. Ook wordt het internet gebruikt om in contact te komen met lokale groepen moslims, en wordt er geld gestuurd om bijvoorbeeld een terreuraanslag voor te bereiden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten