'Vrouwen niet goed genoeg in emoij's vertegenwoordigd'

© CIDimport

'Vrouwen niet goed genoeg in emoij's vertegenwoordigd'

Geplaatst: 11 mei 2016 - 10:18

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:57

Redactie ID.nl

Google-medewerkers willen diversere vrouwlijke emoij’s. Nu hebben we weinig meer dan een vrouwelijke salsadanser. Verder zijn dames niet echt vertegenwoordigd in emoij-land. Het voorstel is ingediend bij het Unicode Consortium.

Het voorstel komt niet alleen vanuit een persoonlijke behoefte, maar Google heeft gemerkt dat er bijna evenveel naar vrouwelijke emoij’s gezocht wordt gezocht als naar mannelijke smileys.

'Vrouwen niet goed genoeg in emoij's vertegenwoordigd'-16023590

© CIDimport

Emoij’s combineren

Uit het onderzoek dat bij het voorstel is gevoegd blijkt ook dat mensen vaak naar emoij’s gerelateerd aan beroepen zoeken. Daarom willen de Google-medewerkers ook de mogelijkheid om de chat-icoontjes te combineren.

Met het nieuwe systeem kun je bijvoorbeeld een ziekenhuis combineren met een man of vrouw emoij om een mannelijke of vrouwelijke dokter via de chat te versturen.

Hierdoor hoeven er niet honderden nieuwe emoij’s toegevoegd te worden en blijft de emoij-catalogus op je telefoon of computer overzichtelijk.

'Vrouwen niet goed genoeg in emoij's vertegenwoordigd'-16023593

© CIDimport

Multicultureel

Het is overigens niet de eerste keer dat er om een meer representatieve vertegenwoordiging van de wereldbevolking in emoij’s is gevraagd. Daarom worden veel emoij’s met een duidelijke huidskleur nu in meerdere tinten aangeboden. 

Daarnaast was er ook al de #LikeAGirl-campagne, die ook pleitte voor meer meisjes-smileys.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten